Verloren dieren een tijdelijke verzorging geven
Dagelijks worden er gemiddeld een 4-tal verloren dieren binnengebracht door de politiediensten van de aangesloten gemeenten : Kortrijk, Heule, Bissegem, Rollegem, Bellegem, Kooigem, Aalbeke, Avelgem, Spiere, Helkijn, Zwevegem, Moen, Heestert, Otegem, Sint-Denijs, Waregem (en deelgemeentes) en Anzegem (en deelgemeentes) Harebeke, Deerlijk, Deinze en Wielsbeke.
Ongeveer 1/3 van deze dieren wordt door hun eigenaar terug opgehaald, de rest wordt door ons in een nieuw gezin geplaatst.
Afgestande dieren opnemen en een nieuwe thuis bezorgen
Er zijn verschillende redenen waarom sommigen hun huisdier bij ons achterlaten. Meestal ligt de schuld evenwel niet bij het dier. Voor deze dieren proberen wij zo spoedig mogelijk een nieuwe, goede thuis te vinden. Voor het afstaan van een dier gelieve op voorhand een afspraak te maken.
Inbeslaggenomen dieren verzorgen
Inbeslaggenomen dieren kunnen bij ons tijdelijk worden verzorgd tot ze worden vrijgegeven. Meestal worden ze dan ook door ons in een nieuw gezin geplaatst.
Opsporing van verloren/gevonden dieren
Eén van de belangrijkste taken bestaat erin de gevonden dieren zo spoedig mogelijk bij hun eigenaar terug te brengen. Meldingen worden bij ons méér dan 1 jaar opgevolgd. Geregeld worden die meldingen uitgewisseld met andere dierenasielen, politie en rijkswacht. Via deze Web-site kan U trouwens de foto's van de gevonden dieren raadplegen.
Samenwerking met andere dierenopvangcentra
Bij ons kunt U met alle soorten dieren terecht. Voor konijnen, cavia's en andere knaagdieren wordt een nieuwe thuis gezocht. Voor paarden, geiten, schapen, ... hebben wij een weide ter beschikking. Vogels, slangen en andere (ook uitheemse) dieren worden overgebracht naar gespecialiseerde centra.
Informatie verschaffen aan de jeugd
Een bezoek brengen aan het dierenasiel, het verzorgen van en wandelen met de honden kan door scholen en verenigingen worden aangevraagd. Wandelen met de honden kan men in de namiddag van 14 tot 17.30 uur en vanaf de leeftijd van 16 jaar.
Dierenartsbegeleiding
Al onze honden worden gevaccineerd, gesteriliseerd, ontwormd en gechipt. Mocht een bij ons geadopteerd dier binnen de 10 dagen na adoptie ziek wordt, kan het terug binnengebracht worden en wordt het op onze kosten door onze dierenarts verzorgd.
Begeleiden van nieuwe eigenaar
Voor al onze dieren proberen wij de meest geschikte eigenaar te vinden. Wij staan klaar voor verdere inlichtingen en soms brengen wij ook een bezoekje thuis.
Pleegouder-programma
Dit plan geeft de mogelijkheid aan bepaalde dieren (puppies, kittens en oudere dieren) speciale zorgen en begeleiding te geven in een pleeggezin. Vrijwilligers nemen dan de verzwakte dieren mee naar huis om onder leiding van de pleegouder-verantwoordelijke het dier er weer bovenop te helpen.
Toilettage
Vrijwillige hondentrimmers toiletteren onze dieren. Ieder dier dat getrimd is, vindt binnen enkele dagen een nieuwe thuis. Wij hebben tevens een trimmer in dienst waar U terecht kunt voor verdere toilettage van uw huisdier.
Dierenbescherming
Voor de meeste van de klachten werkt het dierenasiel samen met andere dierenbeschermingsorganisaties maar vooral met de verschillende politiediensten en de dienst Dierenwelzijn Vlaanderen. In ernstige gevallen van mishandeling worden de dieren in beslag genomen en door ons verzorgd tot toewijzing.
Contacteer ons
Openingsuren
Telefonisch te bereiken van ma-za van 14h-18h.
Bezoek dieren enkel na afspraak.
Afgeven goederen, giften, aankoop acties (agenda...) of gevonden dieren : gelieve aan te bellen van ma-za van 14h-18h.
Gesloten: donderdag, zon- en feestdagen