Dagboek van het asiel

Hieronder vindt u een chronologisch overzicht van het Dagboek binnen het asiel van Zwevegem.
Dierenasiel Leiestreek eivol door vakantie

23/07/2014

De jongste weken hebben vrijwilligers de handen vol met de verzorging van 45 honden en 90 katten.  Dat heeft alles met de vakantie te maken. Want de plannen van het baasje en zijn huisdier gaan vaak niet samen. En dan is iedere smoes goed om je trouwe vriend te dumpen. Gelukkig zijn er heel wat helpende handen voor de vaste karweien als het schoonmaken van de hokken en de dagelijkse wandeling. Zo’n wandeling is vaak ook een eerste kennismaking voor een dierenvriend die een hond uit het asiel wil adopteren. Op onderstaande link kun je de video bekijken.
http://www.focus-wtv.be/video/dierenasiel-leiestreek-eivol-door-vakantie


Top

Whoppy (geadopteerd)

14/04/2014

Voor de liefhebbers, nog een filmpje van Whoppy. Hij heeft ondertussen al een nieuwe thuis gevonden.

Top

Rocky is nog op zoek naar een goede thuis

9/04/2014

Aangezien Rocky al een tijdje in het asiel is, hebben we besloten om eens een kort filmpje over hem te maken        

Top

Opendeurdag 2014

25/03/2014

Onlangs maakten twee van onze jonge vrijwilligers een filmpje over het asiel. Het werd getoond op onze opendeurdag maar verdient ook een plaatsje op onze site. Bedankt, en een dikke proficiat Emma en Sara !

Top

Inzamelingsactie georganiseerd door An Lemmens

4/11/2013

Naar aanleiding van werelddierendag organiseerde dierenvriend en tv-presentatrice An Lemmens samen met de Pin Up Pup een inzamelingsactie t.v.v ons asiel. Het werd een leuke namiddag en massa's dierenvrienden kwamen een geschenkje afleveren voor onze dieren ! Bedankt iedereen ! video :


Top

Dier gevonden, wat nu?

19/06/2013

Art. 9. § 1. Ieder persoon die een zwervend, verloren of achtergelaten dier opvangt, is verplicht dit binnen de vier dagen toe te vertrouwen aan het gemeentebestuur van de plaats waar hij het dier heeft opgevangen of dat van zijn woonplaats. Het gemeentebestuur vertrouwt het dier zonder verwijl en naargelang van het geval, toe aan een persoon die het een behoorlijke verzorging en huisvesting verzekert, aan een dierenasiel. Dus beste mensen, wij moeten ook de wet respecteren, gevonden dieren kunnen pas bij ons binnengebracht worden na toestemming van de stad/gemeente. Gelieve bij een gevonden dier eerst de politie van de vindplaats te verwittigen zij zullen u verder helpen en contact opnemen met het asiel waar ze mee verbonden zijn, en kijken of er niemand een verloren dier heeft gemeld. Voor zwerfkattenprojecten idem.

Top

8/05/2013

GEZOCHT: vrijwilligers die graag willen komen helpen
met het verzorgen van de dieren.
Vooral 's ochtends tussen 8u30 en 12u kunnen we mensen gebruiken
om te helpen de dierenverblijven te reinigen, katten eten te geven enz.
Heb je soms wat vrije tijd en een groot hart voor dieren? (vanaf 16 jaar)
Twijfel niet en laat ons iets weten!

 

Top

Het Kittenseizoen is aangebroken

22/05/2012

Het kittenseizoen is van start gegaan. We hebben al zwangere mamapoezen, bevallen mamapoezen en jammer genoeg ook kleintjes zonder moeder binnen gekregen in het asiel. De zomermaanden worden wij overspoeld met poezen. Daarom zouden we graag nog eens de nadruk leggen op hoe belangrijk steriliseren/castreren van een poes is. Veel mensen willen een kater omdat ze dan 'de kosten' niet moeten doen om het dier steriel te laten maken. Toch kan één ongecastreerde kater toch voor een hoop overlast en overpopulatie zorgen in een buurt.   Denk maar aan krolse zwerfkatten die deze bink tegen het lijf loopt. De eigenaars van een ongecastreerde kater zullen inderdaad niet met de jongen zitten, maar moeten er wel goed rekening mee houden dat de kater dan veel meer kans heeft op ongeneeslijke ziektes zoals FIP, FIV en Leucose, waar zwerfkatten veelal drager van zijn.   Bij een kattin is het duidelijk waarom ze gesteriliseerd moet worden, veel mensen willen graag eens een nestje of geloven nog altijd in de fabel dat een kattin eerst een nest moet werpen voor ze gesteriliseerd wordt - dit is dus complete nonsens - maar wat dan met de kittens? Ze allemaal houden? Neen, ze geven ze dan weg. En een gratis kitten is natuurlijk leuk, maar zullen de kosten dan gedaan worden op hun beurt voor een sterilisatie/castratie? Dus hier zie je dat één plus één geen twee is, maar meestal vijf of zes. Veel van deze kittens worden dan ook gedumpt, want ze geraken de diertjes niet altijd kwijt aan andere mensen. Ze worden soms op de meest wrede manieren behandeld, als je bedenkt dat we ooit een kitten uit een glasbak hebben moeten redden, dan kan je je er al iets bij voorstellen.   Als je een kitten bij ons komt halen dan is deze gevaccineerd, ontwormd en gechipt (en heeft een gezondheidsboekje). We eisen ook dat het dier gesteriliseerd/gecastreerd wordt aan 6 maand oud. Maar vergeet ook de mama's en de volwassen katten niet. Want deze blijven meestal zitten als ze het moeten afleggen tegen snoezige kittens. Deze zijn allen gevaccineerd en ontwormd en - omdat we het goede voorbeeld willen geven - gesteriliseerd/gecastreerd!   Wij zetten ons dus weer schrap voor de komende zomermaanden,      

Top

Fiscale attesten

19/01/2011

Dierenasiel de Leiestreek vzw heeft een toelating van het Ministerie van Financiën om fiscale attesten uit te reiken aan personen die op jaarbasis een gift van 40 euro of meer aan onze organisatie schenken.

Voor 2010 was dat nog 30 euro op jaarbasis. Een beslissing van de overheid (ten gevolge van een indexaanpassing) verhoogde dit bedrag naar minstens 40 euro per jaar voor giften van 2011. Afhankelijk van je inkomen kan je via belastingaftrek tot de helft van je gift terugkrijgen. Voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis ontvang je automatisch een fiscaal attest in de maand maart van het daaropvolgende jaar.

In naam van onze dieren, bedankt voor uw steun.

Top

Paniek door vuurwerk

4/01/2011

We waren pas 3 uur ver in het nieuwe jaar en onze vrijwilligers hadden al 7 loslopende honden van straat gehaald in paniek door het vele vuurwerk.

Een Duitse Herder in Wielsbeke, een Labrador in Spierre, een Berner Senne in Avelgem, een Berner Senne in Izegem en 3 honden in Kortrijk.

Het opmerkelijkste verhaal kwam van Laika, een 14 jaar oude hondje: Opgeschrikt door het vele vuurwerk om middernacht, ging Laika aan de haal in het centrum van Kortrijk.

Aan de vlucht van het 14-jarige, half blinde hondje kwam een abrupt eind toen het in het koude water van de Leie terecht kwam.
Voorbijgangers verwittigden de politie van Kortrijk, die op zijn buurt de brandweer ter plaatse riep.

Inmiddels had Laika zich kunnen vastklemmen aan de rand van deLeie ter hoogte van de Ijzerkaai.

Een brandweerman bevrijdde Laika uit zijn benarde situatie en in een groot deken werd de onderkoelde Laika overgebracht naar het politiebureel waar de eerste zorgen werden toegediend en het dierenasiel de hond is komen ophalen.

Gisteren kwamen de dolblije eigenaars Laika ophalen in het asiel. Ze is volledig hersteld en houdt geen schade over aan haar avontuur. Haar baasjes willen iedereen ook hartelijk bedanken voor de inspanningen die geleverd werden om Laika te redden.

Laika woont in Kalken maar vierde met zijn baasjes nieuwjaarnacht bij vrienden in Kortrijk.

Een nacht die ze niet snel zal vergeten ... .

Desondanks de vele waarschuwingen van het asiel om uw dieren (honden, katten, maar ook paarden) goed binnen te houden, blijft de nieuwjaarsnacht de drukste nacht van het jaar voor onze chauffeurs.

En niet ieder verhaal loopt echter zo goed af……

OOk in het nieuwsblad van de regio Laarne werd Laika's nieuwjaarsverhaal gepubliceerd!
Zie : http://www.nieuwsblad.be/Article/PrintArticle.aspx?articleId=0N34GKNF

Top

Kerstmis is geschenkentijd.

29/12/2010

Beste dierenvriend,

Kerstmis is geschenkentijd.
Daarom organiseren wij de de laatste twee weken van het jaar een geschenkenperiode voor onze verlaten dieren.
Kom een cadeautje voor onze verlaten en verwaarloosde dieren onder onze kerstboom leggen.

Schenk onze dieren een beetje geluk en de kerst van hun leven.

Onze dieren verwachten u.

U kunt ons altijd helpen met droge honden en kattenkorrels, blik, kattenbakvulling, onderhoudsproducten, tapijten en dekens, wol,waspoeder, handdoeken, vuilniszakken, trekkers, dweils, Dettol, kopiepapier,verf...enz

Financiële giften zijn welkom op rekeningnummer 001-0792467-53 van de vzw dierenasiel Zwevegem met vermelding"steun werking 2011".

Uw gift maakt het verschil,

Weet u, uw kerstgift vorig jaar gaf ons dat tikkeltje meer:
  • Om dit jaar al onze katten te steriliseren/castreren en te chippen.
  • Om onlangs kosteloos 28 verwaarloosde honden uit een huis te redden en ze te verzorgen.
  • Om ons te onderscheiden van andere dierenasielen door een non-euthanasie beleid vol te houden.
  • Om ook oude dieren op te vangen en te herplaatsen.
  • Om jaarlijks 41.000 Euro medische kosten te kunnen betalen.
  • Om een verrotte gevelmuur te vernieuwen.
  • Om een occasie camionette aan te kopen…

We zijn fier op jullie, op onze sponsors, op onze leden en ook op onze vrijwilligers die zich iedere dag opnieuw inzetten om dieren op te halen, hun hokken te kuisen, de perfecte verzorging en dagelijkse wandelingen te geven, en ze de nieuwe thuis bezorgen die ze zo hard nodig hebben.

Kortom, zoveel dierenvrienden samen maken het mogelijk om 365 dagen in het jaar dit mooie project te realiseren en hopelijk nog vele jaren te kunnen voorzetten.

Wij staan klaar, om in 2011 opnieuw een 600-tal honden en een 1000-tal katten op te vangen, samen met uw steun moet dit zeker lukken. In naam van onze dieren, alvast bedankt.

Verder wens ik u een gezond en gelukkig 2011, aan u en allen die u dierbaar zijn. Steeds welkom voor een bezoekje aan onze dieren,

F.Debaillie
Voorzitter

Top

Honden in de kijker!

12/12/2010

BRANCO
Branco is een mooie rottweiler van vier jaar oud. Hij was achtergelaten in een huis en sliep daar buiten in de modder. De eigenaar ging akkoord om hem af te staan en nu zoekt hij een nieuwe thuis.
Branco is een gemoedelijke, lieve jongen die houdt van knuffels. Hij is een beetje aan de dominante kant met andere honden maar hij kan ze wel tolereren. Hij trekt een beetje aan de leiband maar mits correctie komt dit in orde. Of hij zindelijk is of met kinderen kan is niet geweten.

CLEO
Cleo is een beaglemeisje van 11 jaar oud. Ze werd verwaarloosd in haar vorige thuis en daardoor bij ons ondergebracht. Over Cleo valt eigenlijk geen slecht woord te zeggen. Deze lieve meid vindt alles best. Ze kan met andere honden, poezen, kinderen... iedereen is haar vriend. Ze is vriendelijk en vrolijk en houdt van wandelen. Ze is nog heel fit voor haar leeftijd en heeft geen medische kwalen.

JOE
Arme Joe, deze cocker van een jaar werd afgestaan omdat hij niet opgevoed is. Z'n vorige baasje was hem als pup gaan kopen in de winkel en verwachtte waarschijnlijk dat een hond zichzelf opvoedt. Zelfs een trimmer had de cocker nog nooit gezien, wat toch wel een must is voor dit ras! Joe heeft jammer genoeg nog niet veel basiskennis maar het is een gemoedelijk vrolijk hondje waar zeker nog veel mee te doen valt!

STACEY
Stacey is een kruising labrador teef gevonden te Rollegem, ze was niet gechipt en de eigenaar is niet komen opdagen. Heel erg spijtig want dit is een echte tophond. Heel erg trouw en enorm aanhankelijk. Ze kan soms wel angstig zijn bij mensen die ze niet kent. Ze is geneigd om eerder naar vrouwen te trekken dan naar mannen. Andere honden zijn geen probleem. Deze hond is een echte kameraad die goed luistert en graag actief wordt beziggehouden!

ZOTAN
Zotan is een flinke kerel van bijna een jaar oud. Het is een gecastreerde kruising berner sennen/labrador die is afgestaan omdat z'n baasje ziek is. Het is een heel actieve hond die zeker z'n energie moet kunnen kwijtraken. Hij is aan de dominante kant en zou wel eens durven z'n grenzen aftasten eens hij doorheeft dat je niet sterk in je schoenen staat. Een consequente opvoeding is hier dus een must! Iemand met ervaring met honden en die sportief is zou de geknipte baas zijn voor deze mooierd.

ROB
Rob zit al een tijdje bij ons, hij is vorige zomer gevonden in Kortrijk dus weten we jammer genoeg niets over z'n achtergrond. Het is een lief aandoenlijk hondje maar toch ook een echte jack russel. Hij luistert goed en kan met andere honden en kinderen overweg. Poezen laat hij gerust maar het is niet echt een aanrader. Hij is geschat op vier jaar.

SJORS
Sjors is een éénjarige kruising beauceron reu. Hij is gevonden en was in het begin enorm angstig en wantrouwing, zelfs van de leiband was ie bang toen we hem voor het eerst aanlijnden. Toch krijgt Sjors vlug vertrouwen in mensen en is hij er aanzienlijk op vooruitgegaan. Hij speelt graag, kan bij sommige andere honden, is gek op ballen en is een grote knuffelkont. Hij leert snel maar leert jammer genoeg ook snel negatieve zaken aan. Wandelen aan de lijn is voor hem een trekfestijn maar het is al verbeterd. Hij heeft nood aan een stabiele consequente baas en een geborgen thuis waar geen poezen zijn.

AXL
Deze senior (13 jaar) zit al meer dan een jaar bij ons in het asiel. Hij werd afgestaan wegens klachten van de buren, omdat hij teveel blafte als hij alleen werd gelaten. Axl is een kruising jack russel/fox reu. Hij is zindelijk en rustig, hij slaapt graag maar je mag hem altijd wakker maken voor een wandelingetje. Hij kan met andere honden, poezen en kinderen. Het zou zo leuk zijn als hij ergens op pensioen zou kunnen gaan waar een warme mand op hem wacht.

Top

Veel seniors vonden nieuwe thuis !

18/09/2010

Met "fierheid" durven wij zeggen dat de laatste twee maanden veel oudere en zittenblijvers uit het asiel een nieuwe thuis hebben gevonden. Dit is, vooral te danken, aan dierenvrienden die deze honden nog een laatste, goede nieuwe thuis wilden bezorgen. Ik denk maar aan Boomer,Safir,Beau,Jazz,Bono,Speedy,Peetje,Noela,Boozz,Lady,Zelma,Babich,Igor...en nog vele andere honden, maar ook katten.
Bedankt lieve adoptieouders.
Jammer genoeg kregen we opnieuw tal van aanvragen; een schildpad van 39 jaar oud, een kat van 17 jaar......
Maar wie ik vooral in de kijker wil zetten is: Sheba
Deze labrador is de lieveling van iedereen.
Ze wordt door de jongst vrijwilligers spontaan meegenomen op wandeling.
En ze lijkt helemaal niet zo oud.......
Stijn, onze vaste medewerker maakte volgend verslag van haar;
Sheba is een Labrador, teef van 12 jaar, afstand wegens verhuis naar appartement.

Het is een voor haar leeftijd nog actieve en sociale hond die geniet van aandacht.
Gaat graag gaan wandelen en trekt niet of weinig aan de leiband.
Valt niet uit naar andere honden tijdens het wandelen.
Kan overweg met andere honden (reu en teef).
Kinderen die op een verantwoorde manier kunnen omgaan met honden moet geen probleem opleveren. In het asiel en tijdens wandelen levert dit geen problemen op.
Sheba kent de volgende commando’s: zit, poot, af en hier.
Heeft een open en vriendelijk karakter.
Beet niets stuk en was zindelijk bij de vorige eigenaar. Zat toen +/- 8 uur alleen thuis.
Aanhankelijke hond.

Wij hopen dat ze de winter niet in het asiel moet doorbrengen.

Kom ze eens bezoeken, en vergeet ook de beagle van 12 jaar niet die deze week werd afgestaan. Deze hond verdient ook nog een laatste thuis.


Top

Sheba, senior hond in de kijker

16/08/2010

Sheba is een Labrador, teef van 12 jaar !!afstand wegens verhuis naar appartement.

Het is een voor haar leeftijd nog actieve en sociale hond die geniet van aandacht.
Gaat graag gaan wandelen en trekt niet of weinig aan de leiband.
Valt niet uit naar andere honden tijdens het wandelen.
Kan overweg met andere honden (reu en teef).
Kinderen die op een verantwoorde manier kunnen omgaan met honden moet geen probleem opleveren. In het asiel en tijdens wandelen levert dit geen problemen op.
Sheba kent de volgende commando’s: zit, poot, af en hier.
Heeft een open en vriendelijk karakter.
Beet niets stuk en was zindelijk bij de vorige eigenaar. Zat toen +/- 8 uur alleen thuis.
Aanhankelijke hond.Top

7 redenen om te kiezen voor een volwassen kat:

29/05/2010

1.Een volwassen kat is doorgaans rustiger. Ze vragen minder discipline en werk, zijn minder actief en nieuwsgierig.
M.a.w. geen geklim meer in de gordijnen, geen bloempotten die omgewoeld worden, de vazen enz. blijven heel…

2.Als er een volwassen hond is in het huishouden, kan het verstandig zijn om voor een volwassen kat te kiezen, omdat een oudere kat zich beter kan verdedigen dan een jonge kat.

3.Ook als er hele kleine kinderen in het gezin zijn, kan het goed zijn om een volwassen kat te kiezen. Een kitten wordt immers nogal vaak eens (onbedoeld) mishandeld door kleine kinderen, die denken dat het een knuffelbeest is.

4.In het asiel betaal je voor een volwassen gesteriliseerde of gecastreerde en gevaccineerde kat 50,00€, een heel eerlijke en redelijke prijs als je weet dat een sterilisatie ongeveer 120,00€ kost.

5.Volwassen katten zijn minder gevoelig voor kwaaltjes en ziektes dan jonge dieren.

6.Elke kat heeft haar eigen karakter. Dat karakter is pas definitief gevormd als een kat volwassen is. Van een kitten kan je moeilijk voorspellen hoe het zal uitgroeien. Een spontaan kitten wordt niet per definitie een sociale volwassen kat.
De medewerkers van het asiel kennen de katten heel goed en kunnen je erg veel over hun aard vertellen.

7.Heb je veel buitenruimte (een hoeve bvb.) en zoek je een kat die zorgt dat je geen last hebt van ongedierte? Kies dan eventueel een kat die iets minder sociaal is en zo moeilijker een nieuw gezin vindt.
Ook deze katten verdienen een kans! Wedden dat ze je een mooie wederdienst bewijst?


Top

Nieuwjaarsbrief

29/12/2009

Beste leden en sympathisanten,
2009 zal bij onze medewerkers
vooral bijblijven als het jaar met
opvallend veel verwaarloosde dieren.
Het begon in februari met de inbeslagname van een 20-tal verwaarloosde katten, twee geiten, een kraai, papegaai en een steenuil die in erbarmelijke omstandigheden werden gehouden.
Maar ook de oude labrador die we vonden in een vijver, Bona en Chiva die achtergelaten waren op een koer, en natuurlijk Dribble, de zwaar verwaarloosde Cavalier King Charles deden ons beseffen dat ons werk na 30 jaar nog ver van gedaan is.

Vorig jaar beloofde ik u in onze nieuwjaarsbrief dat, indien ons budget het dit jaar toeliet, wij alle kittens zouden chippen voor adoptie.
Begin mei kreeg dit project vorm, maar financieel bleef het een zware dobber.
Wij vroegen u echter om wat hulp en u hebt massaal gereageerd!(inmiddels werden al 300 kittens gechipt)
Hiervoor willen wij u in naam van onze vele katten hartelijk danken!
Dit project, evenals het steriliseren en castreren van alle volwassen katten voor adoptie, zal ook in 2010 verder worden gezet.

Na enkele jaren afwezigheid, klopte de stad Waregem en gemeente Anzegem terug bij ons aan voor de ophaling en opvang van loslopende en achtergelaten dieren.
Vooral het aantal katten steeg hierdoor, waardoor wij dit jaar verplicht waren om onze zolder om te bouwen tot een 4 - de kattenruimte.

Inmiddels kregen wij deze vraag tot opvang van dieren nog van andere gemeentes.
Wij zullen daarom het komende jaar eens rond de tafel moeten gaan zitten, want wij willen blijven vasthouden aan een perfecte opvang en een nieuwe kans voor elk dier.
Indien het aantal , dat moeten worden opgevangen blijft stijgen, zal dit extra infrastructuur, extra personeel en extra financiële middelen vragen. Momenteel zijn we er nog niet uit hoe we dit kunnen verwezenlijken.

Een zaak is zeker, zonder de inzet van de vele vrijwilligers en onze vele steunende leden zou er helemaal geen asiel zijn, daarom hopen wij ook op uw steun te kunnen rekenen in 2010. Iedere vorm van steun en hulp is welkom.

Verder wens ik u een gezond en gelukkig 2010, aan u en allen die u dierbaar zijn.
Steeds welkom voor een bezoekje aan onze dieren,
F.Debaillie

Er zijn nog enkele kalenders 2010 te koop in het asiel!Top

Dagdagelijkse "problemen"...

2/07/2009

Het asiel kreeg telefoon van een gezin die hun drie cavia's wilden afstaan, met als reden: de kinderen zorgen er niet meer voor. Als je een dier in huis haalt, dan ben je als volwassene nog altijd verantwoordelijk voor het welzijn van je dier(en). Je kan gerust een dier in huis halen voor je kinderen maar dan moet je er SAMEN voor zorgen. Een kind kan dit niet alleen en moet ook verantwoordelijkheid aangeleerd worden, dit kan enkel als je zelf ook het goede voorbeeld geeft. Deze ouders antwoordden op de vraag: en jullie kunnen er ook niet voor zorgen zeker? met 'Neen', op een toon van: daar hebben wij eigenlijk geen zin in.
Toen ze met de drie cavia's aankwamen was het al meteen duidelijk dat niet enkel de kinderen maar eigenlijk niemand er al een hele tijd naar omgekeken had... De dieren waren verwaarloosd en het hok die ze meehadden en waar de cavia's hun leven in hadden gesleten was ronduit smerig. We hebben hen meteen mogen behandelen tegen vlooien.
Hoe mensen de verantwoordelijkheid van het zorgen voor een dier kunnen afschuiven op hun kinderen is mij een raadsel... het is geen pop en het is meer werk dan je soms aanvankelijk denkt.


Nu de congé nadert worden de redenen voor afstand origineler en origineler. Een man kwam z'n kat afstaan. De reden was: Soms blijft ze twee dagen weg van huis en we zijn bang dat ze nooit meer zal terugkomen en we willen dat onze kinderen niet aandoen... dus staan we ze maar meteen af! Benieuwd hoe de kinderen daarop reageerden... Toen kreeg de man plots onze blinde Kartuizer Silke in het snotje 'Maar, is dat een Kartuizer? Is die voor adoptie?' De man werd vriendelijk de deur gewezen.


JahJah is onze nieuwste aanwinst, een man kwam binnen met z'n dwerghamster en was dan eigenlijk nog eerlijk, hij wou z'n zieke hamster afstaan want hij moest terug naar z'n land en kon het diertje niet meenemen. JahJah is een levendig hamstertje maar zijn ene pootje en de onderkant van z'n buik is één en al tumor. Voor het moment heeft JahJah er geen last van, hij gebruikt ook het doorkankerde pootje nog en hij lijkt er geen pijn aan te hebben. Deze diertjes leven heel kort (2 à 3 jaar) en zijn enorm vatbaar voor tumoren. Ondertussen heeft JahJah een nieuw kooitje gekregen met een huisje waar hij dolgraag in nest.

Top

Hoe een dier,de politie en het asiel "gebruikt" wordt....

16/06/2009

Zaterdag kregen we een oproep in het asiel, onze chauffeur moest een 'vuil stinkend langharig hondje' gaan halen die ze gevonden hebben, hij komt ter plaatse en er is daar een heleboel commotie, de mensen die gebeld hadden waren de buren van de eigenaars van het hondje (dat overigens een zeer verzorgd yorkje was).

Het verhaal ging als volgt: De buren hadden de eigenaars van het hondje geld geleend, de eigenaars hadden het geld nog niet terugbetaald en daarvoor waren de buren het hondje gaan stelen, hadden ze de politie en het asiel gebeld om hun buren te pesten en het hondje in het asiel te steken als dwangmiddel om hun geld terug te krijgen. Verhitte discussies, maar ondertussen stond onze chauffeur daar wel (voor een onnodige oproep) en hij vroeg de gebruikelijke 20 euro voor de ophaling.

Natuurlijk ontstond er nog grotere discussie: de eigenaars wilden niet betalen omdat hun buren hadden gebeld en vonden dus dat zij moesten betalen' , de buren op hun beurt, weigerden om te betalen want het was hun hond niet. Onze chauffeur belde de politie, deze kwamen ter plaatse en zeiden dat de eigenaars moesten betalen omdat het hun hondje was en dat ze het de maandag eens mochten komen uitleggen op het politiebureau. De eigenaars zeiden: 'Awel weet ge wa? Pakt hem dan maar gewoon mee!'

Er is nooit niemand meer het hondje komen ophalen...
De politie zal pv opmaken.

Top

Hoe wij bedrogen worden....

18/03/2009

Vier volwassen katten in een grote blauwe mand vol met stront en pies, zo werden ze afgeleverd door een vrouw. Zonder eerst eens te bellen en zonder schroom hoe haar dieren eruitzagen. Toen ze hoorde dat ze afstandsgeld moest betalen zei ze dat ze haar bankkaart niet mee had, er dus eerst achter zou moeten rijden en dan geld moeten afhalen.
Eerst werd de vrouw de bureau binnengeloodst om toch de gegevens van de poezen te kunnen opschrijven, haar eigen gegevens werden ook genoteerd. ‘Moet ik iets achterlaten terwijl ik achter geld ga?’ vroeg ze poeslief. Aangezien mensen, in welke toestand ze hun dier ook achterlaten, misschien wel het voordeel van de twijfel verdienen, werd gezegd dat het niet nodig was, dat we ze wel voor vijf uur terugverwachten.

Vijf uur en mevrouw was met de noorderzon vertrokken. Naar het afstandsgeld konden we fluiten, tenminste, dat denkt ze misschien. Eerste taak was haar poezen wat toonbaar maken en ze verlossen van hun klitten vol met uitwerpselen. Tweede taak: de gegevens checken. Deze leerden ons dat dit het adres van haar grootmoeder was die door een trombose niet meer kon herinneren wat het telefoonnummer van haar kleindochter was. De poezen in kwestie zaten al een tijdje in een kamer opgesloten bij de grootmoeder. Door de trombose wat het vrouwtje niet meer in staat om voor deze dieren te zorgen en aangezien het de poezen van haar kleindochter waren had de dame gevraagd of ze alsjeblieft zelf voor haar dieren wilde zorgen. Waarna de vrouw haar katten in de blauwe mand inlaadde en ze linea recta naar ons bracht om het dan te vertikken afstandsgeld te betalen.

Laat dit nou zeer strafbaar zijn wegens het moedwillig achterlaten van een dier. (de dieren stonden nog op de parking) Misschien dacht mevrouw dat ze slim was om de gegevens van haar grootmoeder op te geven, maar snel zal blijken dat ze zich redelijk wat in de nesten heeft gewerkt.

Het afstandsgeld is niet veel, maar is toch een kleine steun voor het asiel en de verdere opvang van de dieren die men afstaat.

Wij zullen de dieren met veel liefde verzorgen en ze een goede nieuwe thuis geven, maar we vinden het schandalig dat men onze vrijwillige inzet zo misbruikt. Voor zo'n bedriegelijke praktijken leggen wij dan ook klacht neer bij de politie....wordt vervolgd.
Top

Goede thuis gezocht voor 2 lieve geitjes.

4/03/2009

Bij de inbeslagname in Anzegem waren ook twee geitjes meegekomen naar het asiel.
Ze zijn inmiddels vrijgegeven en verzorgd.
Het betreft een oudere witte geit en een kleiner jonger geplekt geitje.Het zijn twee meisjes.
Wij zouden ze graag samen plaatsen in een goede thuis.Ze zijn sociaal en laten zich gewillig aaien.
(Foto bij extra foto's op homepage)

Top